Dorohoi News Logo

[VIDEO] Dorohoiul naste oameni de valoare

Ciprian Cotruta

Născut în 10 aprilie 1990, Ciprian Cotruţă şi-a luat inima în dinţi în 2007 şi a fondat o trupă de blues-rock’n roll, Click_Life. Prima apariţie pe scenele Dorohoiene are loc în acelaşi an la balul bobocilor. Apoi au urmat sute de concerte în ţară atat ca artist Folk, dar şi cu trupa sus menţionată. A avut si concerte în afara ţării, fiind invitat oficial cu trupa Click_Life într-un turneu internaţional unde a reprezentat România alături de trupe din ţări precum Germania, Italia şi Ungaria.
   Ciprian Cotruţă a participat la câteva festivaluri naţionale de muzică la care a luat şi premii pe măsură, obţinând astfel două trofee, două premii întâi şi un premiu 2. Anul trecut a organizat prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică „Portativ Folk-Rock” şi acum tocmai a pus pe roate împreună cu Casa de Cultura a Studentilor Iaşi a doua ediţie şi speră să o ţină tot aşa. Pe langă festival, organizează mereu concerte pentru tinerii artişti şi ne spune că „Mă simt mai fericit când pot face ceva pentru tinerele talente ale ţării noastre organizând astfel de evenimente care îi ajută şi îi încurajează să îşi îndeplinească visul”.
   Chiar dacă nu este foarte cunoscut în judeţul nostru, Ciprian Cotruţă se află pe afişele unor importante evenimente din Moldova şi din întreaga ţară. De la manifestări de club la baluri ale liceenilor şi studenţilor din Suceava sau Iaşi, de la festivaluri la zile ale oraşelor sau evenimente culturale de excepţie, Ciprian Cotruţă cântă şi încântă cu chitara pretutindeni. Un talent care nu are nevoie de cuvinte gratuite.
   Se pregăteşte să lanseze primul album, iar împreună cu acest album va apărea şi prima carte sub semnătura Ciprian Cotruţă: "Eşti o parte din femeia aceea...". Ciprian Cotruţă declara pentru Dorohoi News “Îmi place să scriu, scriu atât proză cât şi poezie, trăiesc prin artă.” Este student în anul 2 la Facultatea de Filosofie Iaşi.
   Pe lângă artă, ne spune că a participat la numeroase evenimente mass media atât naţionale cât şi internaţionale “Ultimul eveniment este o conferinţă internaţională organizată de Deutsche Welle şi FunkForum, a durat o săptămână, s-a ţinut în Alpii Tirolului de Sud, unde am urmat cursuri mass media, iar la final am primit diplome de presă”.
Ciprian Cotruţă este implicat şi în numeroase proiecte studenţeşti, este într-o continuă colaborare cu Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi.
   “Revin cu drag acasă ori de câte ori am ocazia, chiar dacă se întâmplă destul de rar, îmi face plăcere să mă plimb pe aleile Dorohoiului aşa cum o faceam demult, însă acum cu mai multă melancolie. Mi-ar face plăcere să organizez un eveniment şi la noi în oraş, sper să o fac curând”.
   Ciprian Cotruţă îşi respectă muzica şi, prin muzică, îşi respectă publicul. (DorohoiNews.ro)



Autor: DorohoiNews.ro


 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web